Topul bancilor care inregistreaza cele mai multe credite neperformante
La nivelul pietei, creditele clasificate drept indoielnice si pierdere reprezentau la jumatatea anului circa 18% din total, insa pentru bancile cu portofoliile cele mai mari cresterea volumului imprumuturilor restante se vede mai putin, scrie Ziarul Financiar.
Dintre cele mai mari zece banci dupa valoarea activelor administrate, cea mai slaba calitate a portofoliului de credite era inregistrata de Volksbank, cu o rata a neperformantelor de 21,6% inca de la sfarsitul lui martie.
Austriecii nu au publicat date privind riscul de credit la nivel local la jumatatea anului, dar dupa primele trei luni aveau credite neperformante de 675 milioane de euro, aproape jumatate din neperformantele inregistrate in toate celelalte tari din Europa Centrala si de Est unde banca este prezenta.
Dintre celelalte banci de top, doar ING si banca de stat CEC Bank nu au anuntat rezultatele dupa primele sase luni.
BCR, cea mai mare banca locala dupa active, inregistra la jumatatea anului credite neperformante reprezentand 14,7% din portofoliu, in timp ce Bancpost si UniCredit Tiriac consemnau rate de neperformanta de 12,9%, respectiv 10,9%.
Pe acelasi subiect: