Oana a terminat facultatea de management turistic si comercial si a venit la un targ de joburi care ofera slujbe exact in domeniul ei. Face o prima incercare la Golden Tulip, care are nevoie printre altele si de receptioneri.

Pentru ca a lucrat doi ani si jumatate intr-un restaurant se califica pentru postul de ospatarita. Numai ca trebuie sa dea si o proba practica. Seful de sala se preface a fi client, alaturi de alti doi angajati si cere o sticla de vin rosu. Oana ii serveste cum stie mai bine si incearca sa fie cat se poate de amabila.

Robert a fugit si el de la festivitatea de absolvire direct la un interviu pentru un post de casier la KFC. Cu diploma si chipiul la subsoara, ii spune franc angajatorului ca slujba si-o doreste doar daca il ajuta sa ajunga cat mai repede sef.

Topul facultatilor cautate de angajatori. Universitatile particulare, pe lista neagra

Patronii dau drumul la angajari. Recrutarile ating nivelul din 2008 in aceasta vara

Asa se face ca angajatorii care au mers pe principiul "direct la botul calului" si au venit sa recruteze personal in sediul unei universitati, au plecat cu buza umflata.

"Salariile nu sunt la nivelul asteptarilor studentilor. Ar trebui sa se astepte undeva la 1.500 de lei, pentru ca dupa ce ca ii plateste, angajatorul va trebui sa isi piarda timp sa il mai si invete, pentru ca ei nu au experienta", explica Daniela Serban, organizator targ de joburi.

Cei dispusi sa porneasca de jos isi pot gasi de lucru in industria extractiva si prelucratoare, constructii, hoteluri, restaurante si in comert.