"Uitati-va ca unele tari din Golf care investesc in agricultura, cumpara terenuri in lume, alimentatia va ramane, mai ales in domenii de criza, un domeniu strategic care trece de statistica", a declarat e.

El spune ca preturile terenurilor vor creste si in Romania, la fel ca in toata Europa. "Presiunea funciara este din ce in ce mai mare, nu doar pentru ca tot creste pretul alimentelor, dar exista si terenuri ocupate cu proiecte imobiliare", explica comisarul european.

In ceea ce priveste taxa aplicata celor care nu isi muncesc pamantul el spune ca UE nu e impotriva acesteia si ca exista cateva state membre care fac asta. "Terenul este proprietate privata, dar este si un bun public, statul poate lua niste decizii pentru a-l obliga pe proprietar sa-l valorifice", adauga el.

Intrebat daca ar cumpara teren, Ciolos spune ca este ca si asta pentru este o investitie buna. “E o investitie cu doua taisuri, nu e ca si cum achizitionezi o cladire sau un utilaj pe care le poti pune pune sub lacat, terenul e un bun viu, se schimba de la an la an, in functie de cum il ingrijesti poti sa il valorifici sau poti sa pierzi”, spune Dacian Ciolos.

Vedeti in intregime, gratuit, emisiunea "Dupa 20 de ani" pe Voyo.ro.

sursa foto: rudolfproject.org

Citeste si

1 din 5 utilizatori de BlackBerry va renunta la el pentru un alt telefon. Care este cel mai cautat mobil