Dupa 20 de ani de la arestarea sa sub acuzatia de complicitate la subminarea economiei nationale, Valentin Ceausescu inca incearca sa isi recupereze operele confiscate de militie si procuratura in decembrie '89. Atat din casa lui, cat si din cele ale fratilor sai, Nicu si Zoe.

Magistratii au decis ca toate bunurile sa-i fie restituite, asa a recuperat in ultimii doi ani zeci de tablouri - unele despre care Valentin spunea ca i-ar fi apartinut fostei sale sotii.

Insa povestea panzelor semnate de cei mai valorosi pictori romani nu este nici pe departe incheiata.

Avocatul Nicu Lupascu sustine ca tablourile revendicate de Valentin Ceausescu nu ar fi fost ale lui, pentru ca nu apar in documente, motiv pentru care a cerut blocarea restituirii.

Avocatii muzeului spun ca ar fi vorba despre 56 de tablouri semnate de Tonitza, Grigorescu, Ghiata, Iser sau Ciucurencu.

De cealalta parte, Radu Antal, avocatul lui Valentin Ceausescu,spune ca, in realitate, este vorba despre vreo sapte panze, care toate sunt ale lui Valentin.

Judecatorii trebuie acum sa compare listele cu tablouri confiscate de la familia Ceausescu, cu evidentele lucrarilor restituite. Vor stabili apoi daca si ce panze va mai primi Valentin.