Din acestea, 14,8 hectare sunt impartite in loturi si vor fi scoase la licitatie pana la sfarsitul acestui an, a declarat primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, in ultima sedinta a Consiliului Local Navodari au fost aprobate Planul Urbanistic Zonal (PUZ) preliminar si impartirea insulei in loturi de aproximativ 300 de metri patrati, pretul de pornire a licitatiei urmand sa fie de 30 de euro plus TVA.

"Deci pretul de pornire al unui lot va fi de aproximativ 10.000 - 11.000 de euro plus TVA, urmand ca din banii obtinuti sa asiguram utilitatile necesare - apa, electricitate, canalizare - precum si sa construim doua debarcadere”, a declarat edilul orasului.

El a precizat ca amenajarea insulei va contribui, alaturi alte proiecte aflate in curs de derulare in Navodari, la obtinerea statutului de statiune turistica de interes national.

Potrivit acestuia, viitorii proprietari de terenuri pe insula vor fi oameni care detin diferite tipuri de ambarcatiuni si este posibil ca la acostarea acestora, in cele doua debarcadere care urmeaza a fi amenjate, sa fie perceputa si o taxa.

Lacul Tasaul are acum statut de lac navigabil si de agrement. Are corespondent cu Canalul Dunare - Marea Neagra si, prin ecluza de la Navodari, cu Marea Neagra.

Citeste si:

Top 10 cele mai scumpe insule artificiale din lume GALERIE FOTO

Cum arata insula care costa cat un apartament cu 3 camere in Bucuresti GALERIE FOTO

Croatii isi scot insulele la vanzare. Cat costa un mic paradis in Marea Adriatica VIDEO