"O banca va fuziona cu alta banca, o banca va vinde franciza din Romania catre alta banca - atunci asta ar putea fi definit ca ‘a pleca’. Ce nu vad este ca un jucator mare sa plece din Romania. Avem nevoie de un proces de consolidare, avem prea multe banci care au aceleasi ambitii", a declarat Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank.

In ceea ce priveste creditele, van Groningen a precizat ca, din cauza situatiei financiare din vestul Europei, nu se vede o scadere a dobanzilor la imprumuturile in euro, insa la cele in lei se poate observa o scadere.  

"La lei poate ca vedem o scadere, dar la euro poate ca vedem o crestere", a spus seful Raiffeisen.

Prezent in aceeasi emisiune, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, a declarat ca Romania are o sansa importanta in aceasta perioada, pe care alte state nu o au, si anume “sunt multe de facut” in agricultura, infrastructura si turism.

Potrivit lui Farmache, autoritatile trebuie sa vina cu planuri coerente si concrete pentru atragerea investitorilor straini, pentru ca, desi exista lichiditati in lume, investitorii sunt mult mai atenti ca in perioada 2006-2007 pe ce isi cheltuiesc banii.

“Romania are o pozitie buna, dar trebuie sa avem inteligenta sa atragem resurse financiare, pentru ca investitorii vor sa vada proiecte viabile”, a spus Farmache.

Legat de planurile de dezvoltare ale bursei, presedintele BVB a declarat ca intentioneaza sa tranzactioneze la Bucuresti actiunile unor mari companii americane, printre care si Facebook, atunci cand se va lista.

Romanii ar putea deveni proprietari la Facebook, de la anul. Cat ar costa un pachet minim de actiuni la compania lui Zuckerberg