"Ma astept ca in perspectiva acestei propuneri a Bancii Nationale privind creditele ipotecare, cererea pentru Prima Casa sa se dubleze. Daca astazi prelucram 100 de dosare, probabil ca, in curand, vom fi in situatia de a prelucra 200 de dosare", a spus Saramet, prezent la Mamaia la Conferintele BCR.

BNR a prezentat marti spre dezbatere publica un proiect care prevede, printre altele, ca pentru creditele imobiliare persoanele fizice trebuie sa detina un avans de cel putin 15% din valoarea imobilului la finantarile in lei, de 30% pentru creditele in euro si de 40% in cazul finantarilor in alte devize straine. "Programul Prima Casa va fi accesat intr-un ritm mult mai accelarat, nemaifiind alternative", a mai spus Saramet.

Potrivit Ioanei Mihai, sef department in Departamentul Credite Garantate la BCR, plafonul de credite din cadrul programului Prima Casa 4 se va epuiza la jumatatea anului 2013.

Prin celor patru progrqme Prima Casa, BCR a acordat credite in valoare totala de 700 milioane de euro, dintr-un plafon de 1,2 miliarde de euro.

Citeste si

Cum au evoluat logo-urile a 5 marci celebre, printre care Apple si Coca-Cola GALERIE FOTO

Economistii reduc estimarile privind cresterea economica a Romaniei. Traian Basescu: "Ne rugam la Dumnezeu, la Germania si la Italia"