Creditele Prima Casa 4 de la Raiffeisen Bank se acorda atat in lei, cat si in euro, pe o perioada de cel mult 30 de ani. Pentru creditele in euro, dobanda este Euribor la 3 luni - in prezent, 1,53% + 3,7% marja bancii, iar pentru creditele in lei este Robor la 3 luni - in prezent 5,48 % + 2,2% marja bancii (dobanzi valabile pentru clientii cu conturi de salariu la Raiffeisen Bank), potrivit unui comunicat al institutiei bancare.

Avansul minim acceptat de Raiffeisen Bank este de 5%, iar valoarea maxima ce poate fi acordata este de 57.000 euro ori 66.500 euro pentru imobilele cu autorizatie de construire emisa dupa 22 februarie 2010.

Cu ce vine nou Prima Casa 4

O noutate a programului Prima Casa 4 consta in modificarea principiilor de eligibilitate in sensul cresterii accesibilitatii la acest tip de credit. Astfel, clientii care nu detin o locuinta cu o suprafata mai mare de 50 de metri patrati, pot opta pentru un credit.

„Suntem preocupati sa oferim cele mai bune alternative de finantare pentru clientii care doresc sa-si achizitioneze o locuinta, iar programul Prima Casa 4 este o astfel de solutie. Am tinut cont de acest lucru atunci cand am decis sa continuam sa participam la Prima Casa 4. Ne vom pastra strategia de a recompensa clientii nostri cei mai fideli – oferindu-le o dobanda mai mica, daca isi incaseaza veniturile in conturi curente la Raiffeisen Bank”, spune Radu Topliceanu, director executiv al Ariei de Persoane Fizice, Raiffeisen Bank Romania.

Raiffeisen Bank a acordat in 2010 si 2011 credite de locuinte prin Programul Prima Casa in valoare de aproximativ 115 milioane de euro. In aceasta noua etapa, banca va putea continua sa finanteze in limita aceleiasi sume, potrivit datelor institutiei de credit.

Raiffeisen Bank Romania o retea de peste 540 de agentii in toata tara, in jur de doua milioane de clienti persoane fizice, aproape 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Ce banci fac parte din program

Pe lista bancilor care au semnat contractul cu Fondul se afla BCR, CEC Bank, Alpha Bank, BRD, OTP, iar de astazi si Raiffeisen Bank.

Programul se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Programul guvernamental "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis, in martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Citeste si:

Ce probabilitate exista ca o banca din Romania sa dea faliment. Marturisirile economistilor

Cine are de castigat de pe urma datoriilor Greciei