Studiul, care a fost realizat pe un esantion de de 450.000 de americani, indica faptul ca exista doua forme de fericire: satisfactia de zi cu zi, data de micile placeri care se petrec in vietile noastre in viata de zi cu zi, si satisfactia generala legata de viata pe care o traim.

Iar un salariu mare, care sa ne multumeasca, are un impact majora asupra sentimentului de fericire pe termen lung.

Autorii studiului, profesori la Universitatea Princeton, sustin ca o anumita suma de bani anuala asigura americanilor fericirea pe viata. Iar aceasta suma este de 75.000 de dolari pe an.

In cazul celor care castiga salarii apropiate de aceasta suma si, mai ales, care cresc constant pana la aceasta suma, simt si o satisfactie in crestere fata de viata pe care o duc. Dupa ce depasesc aceasta suma, insa, nivelul de fericire ramane acelasi, indiferent cat de bogati au devenit.

Starea de spirit de zi cu zi a celor care depasesc un venit anula de 75.000 de dolari nu se modifica radical. Dar ii face sa simta ca pot duce o viata mai buna. Ca economist, tind da cred ca banii aduc fericirea”, a spus unul dintre realizatorii sudiului.

Evident ca rezultatele studiului nu sunt o regula, comenteaza WSJ, in conditiile in care costul vietii variaza de la o regiune la alta. Este posibil ca locuitorii unor orase scumpe ca New York, San Francisco sau Los Angeles sa fie chiar nefericiti cu un venit anual de “doar” 75.000 de dolari, in timp ce cei din Dakota sau Mississippi sa considere ca au descoperit o comoara.