Mari dureri de cap are senatorul Constantin Sever Cibu. Firma lui si a fiului sau se ocupa de 19 ani de productia de utilajele tehnologice pentru industria metalurgica. Acum s-a cam ales praful.

Constantin Sever Cibu, senator independent: "Toate comenzile erau din Germania si, scazand, am fost obligati sa o bagam in insolventa. Pacat, aveam peste 200 de muncitori, realizam patru-cinci milioane de euro pe an. Si niste probleme din Romania m-au afectat."

Jumatate de an a incercat senatorul sa se salveze de la faliment, insa contractele i-au lipsit cu desavarsire. In cele din urma a renuntat, insa restantele de circa 2 milioane de euro au ramas.

Considerat unul dintre cei mai instariti parlamentari, deputatul Cristian Boureanu este foarte aproape sa-si piarda o buna parte din avere, din cauza crizei din domeniul imobiliar. La inceputul lunii iulie s-a solicitat executarea silita a acestuia. Daca nu face rost de 1 milion de euro, Boureanu ar putea sa ramana fara terenuri extrem de valoroase, puse gaj.

Cristian Boureanu, deputat PD-L: "De cateva luni de zile incerc fara succes operatiunea de reesalonare a datoriei, dar nu am cu cine discuta la banca."

Sunt si nenumarati alesi care au decis ca firmele lor sa-si restranga activitatea pentru a evita falimentul.