"Restaurantul aerian" a ajuns deja in Romania. Este vorba despre o platforma de 5 tone cu o lungime de 11 metri care sustine o masa de 22 de persoane plus un loc special pentru cei 5 chelneri. Cu ajutorul unei macarale se ridica in cel mult 2 minute.

 Pentru “ceva de mancare si o sticla cu sampanie” trebuie sa va scotociti prin buzunare de 9.000 de euro. Rasfatul poate depasi insa cateva zeci de mii, in functie de loc si servicii.

Odata ajunsi la inaltimea de 50 de m nu va inchipuiti ca va puteti plimba in voie pe platfrorma. Fiecare invitat este asezat pe un scaun extrem de solid si este asigurat cu 3 centuri de siguranta.  Asadar, masuri stricte de siguranta, mai ales ca oaspetii vor fi la inaltime de 50 de metri, adica doua treimi din Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mai cladiri din lume, care masoare 86 de metri. Tocmai de aceea toti clientii dar si angajatii vor fi instruiti inainte.

 “Daca poti lucra pe un ponton unde ai stanga dreapta apa, de ce nu ai putea lucra la 50 d em inaltime. E acelasi lucru”, spune Petrica Filimon, ospatar al restaurantului aerian.

Cei care au adus restaurantul aerian in Romania sunt pe cale sa semneze contracte cu cateva hoteluri si teatre din Capitala.

 In toata lumea exista 32 de astfel de "localuri". In luna mai se va organiza si prima petrecere romaneasca printre nori.