"Pana la data de 27 aprilie 2012, cand a expirat termenul limita de primire a ofertelor, a depus oferta o singura firma, PFAMitroi Gheorghe. Aceasta a castigat licitatia cu pretul de 24.000 lei. Contractul s-a incheiat pentru o perioada de opt luni, pana la sfarsitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durata de maxim patru luni in anul 2013", se arata intr-un raspuns al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), remis Mediafax.

Potrivit invitatiei de participare la licitatie, publicata pe pagina web a institutiei, PFA Mitroi Gheorghe va verifica la institutiile subordonate MCSI si la societatile unde detine actiuni respectarea reglementarilor legale (legi, hotarari de guvern, ordonante, ordine ale ministrului) de catre manageri, incadrarea in indicatorii de performanta prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli, modul de intocmire, aprobare si executie a bugetelor de venituri si cheltuieli si aplicarea politicii MCSI in domeniul comunicatiilor si societatii informationale.

De asemenea, Gheorghe Mitroi va verifica modul de organizare si derulare a procedurilor de achizitii de produse, executarea de lucrari si prestarea de servicii in scopul realizarii eficientei cheltuirii banilor (din credite garantate de stat, imprumuturi, bugetul de stat, fonduri speciale, resurse proprii etc.) si modul de derulare a investitiilor, lucrarilor de modernizare, reparatii etc.

Potrivit datelor MCSI, castigatorul licitatiei a incasat deja 6.000 de lei pentru serviciile de consultanta prestate in lunile aprilie si mai, plata efectuandu-se in data de 27 iunie. PFA Mitroi Gheorghe este inregistrata in Bucuresti.

Ministerul Comunicatiilor este actionar la Romtelecom - 45,99% din capital, Posta Romana - 75% si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - 100%.

"La incheierea contractului, prestatorul isi asuma o acuratete de minim 95% in prestarea de «servicii generale de consultanta in management»", se spune in invitatia de participare.

Parte a grupului elen OTE, Romtelecom este unul dintre cei mai importanti jucatori locali de telecomunicatii.

In 2011, veniturile operatorului au scazut cu 8,6%, la 655,1 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 23%, la 119,1 milioane euro.

Anul trecut, Posta Romana a incheiat cu afaceri de 1,26 miliarde de lei, de la 1,38 miliarde de lei in 2010, cand pierderile au atins 121 milioane de lei. Pierderea sau profitul pe 2011 nu a fost facuta publica.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Datele financiare pe 2011 nu au fost date publicitatii. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, SNR a consemnat in 2010 o cifra de afaceri de 338,3 milioane de lei si o pierdere neta de 43,4 milioane de lei.