Ridicarea masinilor, o afacere de 300.000 de lei saptamanal
Cu exceptia Primariei sectorului 4, unde soferii nu platesc nimic daca isi recupereaza masinile ridicate in 24 de ore, restul practica tarife cuprinse intre 500 si 800 de lei, iar pretul creste cu inca 200 sau 300 de lei pentru fiecare zi de stationare a masinii in adaposturile "hingherilor de masini".
O firma care incaseaza minim 500 de lei pentru ridicarea, transportul si depozitarea unei masini castiga 300.000 de lei doar intr-o singura saptamana de pe urma a 600 de masini saltate, scrie Gandul.
Primarul Sorin Oprescu a declarat razboi "hingherilor" care actioneaza pe raza sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6. Edilul a anuntat ca va ataca in instanta hotararile consiliilor locale din cele cinci sectoare ale Capitalei prin care acestea si-au infiintat firme de ridicat masini.
"Am pregatit documentatia necesara pentru a ataca in instanta toate hotararile consiliilor locale prin care se ridica masinile cetatenilor parcate neregulamentar". Primarul general a explicat ca "hingherii de masini" isi desfasoara ilegal activitatea din cauza ca marile bulevarde sunt in administrarea municipalitatii, si nu a primariilor de sector.
Oprescu vrea sa bage municipalitatea in afaceri cu masini ridicate. Continuarea, in Gandul.