In cea de a doua zi a vizitei sale la Bucuresti, primarul Romei, Giovanni Alemanno, a mers impreuna cu Sorin Oprescu la santierul de la Pasajul Basarab.

Edilul sef al Bucurestiului a spus ca lucrarile la Pasajul Basarab vor fi finalizate in acest an, asa cum a promis, iar circulatia rutiera pe sub pasaj ar putea fi reluata dupa 15 septembrie.

"Anul acesta se termina (Pasajul Basarab - n.r.), asa cum am promis. Se lanseaza acum deasupra Grivitei podul hobanat, dupa care se monteaza si se lasa in asteptare si incercare o perioada de timp, pentru ca nu e de joaca cu treaba asta", a aratat Oprescu, precizand ca pana in prezent s-au executat lucrari in proportie de 85%.

Edilul Romei, Giovanni Alemanno, a discutat cu inginerii italieni, spanioli si romani prezenti pe santier, care i-au spus ca Pasajul Basarab este cel mai lat din Europa aflat in constructie, avand o latime de 44 de metri.

Circulatia pe mai multe portiuni de drum din zona Pasajului Basarab este inchisa temporar pentru realizarea lucrarilor la acest obiectiv.