Pretul estimativ fusese de 80 de milioane de dolari, insa mai multi experti au avut puternicul sentiment ca tabloul va depasi recordul stabilit in februarie anul acesta de o lucrare a lui Giacometti. Sculptura sa, "Walking Man I" s-a vandut la Londra pentru suma de 104,3 milioane de dolari.

O alta pictura de Picasso, "Garcon a la Pipe" a detinut acest record pana in februarie, fiind vanduta in 2004 pentru suma de 104,1 milioane de dolari.

Subiectul creatiei lui Picasso, "Nude, Green Leaves and Bust", este nudul Mariei-Therese Walter si a apartinut, inca din 1950, colectionarilor de arta Frances si Sidney Brody din Los Angeles.

Marie-Therese Walter a fost modelul folosit de Pablo Picasso din 1927 si pana in 1935 si a fost mama fiicei artistului Maya Widmaier Picasso. Relatia lor a inceput pe cand ea avea 17 ani, iar el 45 si era impreuna cu prima lui sotie, Olga Khokhlova. Povestea de iubire dintre Marie si Picasso s-a sfarsit atunci cand pictorul a parasit-o pentru o noua cucerire: Dora Maar.

Tabloul vandut acum cu 106 milioane de dolari (68 de milioane de lire sterline) a mai fost expus publicului doar o singura data din 1951. Anul in care a fost pictat, 1932 este considerat un moment de cotitura in cariera lui Picasso, pentru ca a fost punctul in care artistul a inceput sa picteze asa cum nu o mai facuse niciodata pana atunci, creand picturi in panza de o seducatoare frumusete.