Prezent la slujba de Sfanta Maria de la Putna, premierul considera ca presedintele suspendat este in spatele anchetei declansate de procurori privind suspiciunile de frauda la referendum.

"Asemenea abuzuri nu s-au mai intamplat de pe vremea comunistilor. Si cred ca e domnul Basescu, si o sa fac un apel la domnia sa, trebuie sa isi opreasca prigoana asta si teroarea impotriva romanilor care au votat", a spus prim-ministrul Romaniei.

"Am vazut o declaratie a domnului prim-ministru cu care, cu toata parerea de rau, nu pot fi de acord, in care domnia sa ii cere cetateanului Traian Basescu sa nu mai terorizeze cetatenii Romaniei. Sper ca-i doar o vorba de polemica politica si nu o vorba  de ministru al Justitiei, pentru ca, daca cineva terorizeaza vreun cetaten al Romaniei, trebuie de indata luate masurile pentru ca el sa fie impiedicat sa o faca", a spus presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu.

Crin Antonescu crede si el ca ancheta procurorilor este abuziva si cere rapid explicatii, inclusiv ministrului interimar al justitiei, Victor Ponta.

"Astept de la procurorul general, de la presedintele CSM si de la ministrul justitiei, raspunsuri urgente in cursul zilei de maine", a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a parut insa neinteresat de semnalele premierului privind o posibila coabitare cu Traian Basescu, daca acesta se va intoarce la Cotroceni.

"Nefiind nici premier, nici presedinte suspendat, nu sunt preocupat de modul cum pot dansii coabita", a mai declarat Crin Antonescu.