Ei afirma ca Tohme R. Tohme, fostul manager al starului, si-a insusit sume considerabile, dupa ce l-a convins pe Michael Jackson sa semneze o serie de contracte "lipsite de echitate". Tohme R. Tohme a fost managerul lui Michael Jackson in perioada ianuarie 2008 - martie 2009.

Acest proces a fost intentat dupa mai bine de un an de dispute aprinse intre administratorii averii megastarului si fostul manager al acestuia, care pretinde ca are dreptul de a primi 15% din suma de 310 de milioane de dolari pe care fondul care administreaza averea lui Michael Jackson a colectat-o dupa moartea cantaretului.

Administratorii averii starului solicita recuperarea tuturor bunurilor si a contractelor financiare ale cantaretului si afirma ca Thome nu are niciun drept asupra banilor administrati de ei.

Printre aceste contracte, considerate a fi lipsite de echitate, se numara acela prin care s-a asigurat refinantarea datoriilor lui Michael Jackson pentru a salva ferma Neverland, dar si un contract prin care Tohme R. Tohme si-a alocat o suma considerabila ce urma sa fie platita din veniturile aduse de cele 50 de concerte pe care megastarul trebuia sa le sustina la Londra, incepand din iulie 2009.

Tohme a negociat cu starul si in privinta alocarii unei "taxe de producator" in valoare de 100.000 de dolari pe luna, pentru concertele din turneul "This Is It" de la Londra, desi Jackson a murit inainte de inceperea acelui turneu.

In septembrie 2010, Tohme a solicitat peste 2,3 milioane de dolari, sustinand ca este indreptatit sa primeasca 15% din veniturile totale aduse de filmul "This Is It", realizat pe baza imaginilor de la ultimele repetitii efectuate de Michael Jackson in vederea concertelor de la Londra.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray. Gasit vinovat de ucidere involuntara, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maxima la sfarsitul lunii noiembrie, fiind condamnat la patru ani de inchisoare.