VIDEO: PSD, ingropat in datorii! Telefoanele la sediu, taiate. Salariile, limitate
Dupa alegeri, social-democratii se cauta prin buzunare. 8 milioane de euro ar avea de platit partidul catre firme cu care liderii au colaborat in campanie. In ciuda acestei sume mari, liderul PSD, Adrian Nastase, nu s-a aratat ingrijorat.
"Toate partidele au datorii. Si e normal ca unii dintre cei care la un moment dat au fost mai generosi, crezand ca noi vom castiga alegerile prezidentiale, acum sigur ca sunt mai nervosi si vor sa isi ia mai repede banii inapoi. Se va rezolva", a spus Nastase.
Intrebat daca PSD va cere ajutor la filialele din tara, Adrian Nastase a raspuns la fel de relaxat: " De la FMI, vrem sa luam un imprumut de la FMI. Sigur ca pana la urma va trebui sa gasim o solutie elegante. Este normal sa ii platim pe cei care au de luat niste bani de la noi. Nu cred ca trebuie sa ne enervam prea tare pe subiectul asta".
Aceste datorii nu au fost acumulate recent, ci s-au adunat inca de pe vremea fostului presedinte al PSD, Adrian Nastase. Sursele citate de Mediafax spun ca atunci s-ar fi strans datorii de 1 milion de euro. A urmat apoi mandatului de cinci ani al lui Mircea Geoana, timp in care datoriile ar fi ajuns la 6 milioane de euro.
Mare parte din suma provine din perioada in care Mircea Geoana era presedinte.
In plus, PSD are de platit in prezent o chirie lunara de 30.000 de lei pentru sediul central din soseaua Kiseleff, chirie care nu a mai fost platita la RA-APPS de aproximativ patru ani. Se pare ca aceasta suma de 30.000 de lei pentru chirie nu a fost intotdeauna la acest nivel, ci a crescut treptat.
In aceste conditii dificile, toate cheltuielile curente de la sediul central au fost taiate, inclusiv telefoanele, pentru care se platea o factura "exorbitanta".
Nu in ultimul rand, potrivit surselor citate, salariile angajatilor la sediul central au fost limitate la suma maxima de 2.000 de lei. De altfel, dupa ce Victor Ponta a ajuns presedinte al partidului, au fost angajate circa 100 de persoane. Sursele mentionate au aratat ca s-a renuntat la colaborarea cu acestea, in sediu ramanand doar angajatii a caror activitate este strict necesara.
Conform Mediafax, una dintre solutiile gasite de conducerea partidului a fost ca fiecare organizatie judeteana sa dea cate 5.000 de lei pe luna, pentru a se intra in normal cu plata cheltuielilor curente.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!