Banca a realizat in prima jumatate a anului venituri totale de 591 milioane de lei (134,6 milioane euro), in scadere cu 1,7% fata de perioada similara a anului trecut.

"Nivelul veniturilor a ramas confortabil, in ciuda impactului negativ al scaderii marjelor (pe fondul reducerii dobanzilor indicative la lei si valuta), al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de depozite atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate. In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro)", se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Activele institutiei de credit au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lunii iunie, in crestere cu 10,8% fata de primele sase luni ale anului trecut, dar in scadere cu 0,7% fata de inceputul acestui an.

Valoarea creditelor din bilant a fost, dupa primul semestru, de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), in crestere cu 18,4%.

"Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Tiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an, pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie", se mentioneaza in comunicat.

Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro), cu 29,8% peste nivelul inregistrat cu un an in urma.

Provizioanele pentru credite s-au redus cu 5%, rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, ramanand la un nivel solid pe fondul conditiilor nefavorabile din piata, iar raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 52,9%.

"In contextul ultimelor sase luni, piata bancara a fost afectata de o volatilitate ridicata, alimentata de turbulentele interne si de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performantele bancii au fost sustinute de modelul de business bazat pe cresteri echilibrate si de trecerea graduala catre lei in structura portofoliului nostru, precum si prin atragerea activa de depozite, asociata cu o buna retentie a celor deja existente in portofoliu, ramanand competitivi in acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite", a declarat, in comunicat, Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin companiiile UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions.