Profitul a urcat la 1,34 miliarde de euro (1,49 miliarde de dolari) in perioada iulie - septembrie 2016, in timp ce analistii se asteptau la 1,15 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobanzi au crescut la 3,4 miliarde de euro in trimestrul trei din 2016, de la 3,1 miliarde de euro in perioada similara din 2015. Veniturile din investitii au urcat la 139 de milioane de euro, fata de pierderi de sapte milioane de euro in urma cu un an. Banca a atras in depozite doua miliarde de euro.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfarsitul lunii septembrie la 13,5%, in crestere fata de 12,3% in urma cu un an. Obiectivul bancii este de a mentine un indice de peste 12,5% pana in 2020.

Anul acesta, actiunile ING au scazut cu 7% la Bursa de la Amsterdam, evaluand compania la aproximativ 45 de miliarde de euro.

Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat cu 1,5%, la 265 de milioane de euro.

Luna trecuta, ING a anuntat ca intentioneaza sa concedieze 7.000 de angajati, in special in Belgia si Olanda, si sa investeasca masiv in platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), pana in 2021.

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confrunta institutia din cauza cerintelor autoritatilor de reglementare privind capitalul si a ratelor scazute ale dobanzilor.

In urmatorii cinci ani, ING Groep va investi 800 milioane de euro in platformele sale digitale si va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.

La sfarsitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajati.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea sa transforme banca intr-o banca orientata pe Europa si vrea sa extinda activitatea de creditare catre consumatori si companii in afara pietei domestice, pe masura ce dobanzile extrem de reduse si cerintele organismelor de reglementare in materie de consolidare a capitalului risca sa reduca profitul.

ING Bank ofera servicii bancare unui numar de peste 34 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari, inclusiv in Romania.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti - companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Romania a obtinut un profit de net de 84 de milioane de lei in T1 2016, cu 3% mai mare decat in T1 2015.