Profitul Alllianz-Tiriac Asigurari urca la 6 luni cu 34%, la 7,4 mil. lei; primele stagneaza
Allianz-Tiriac Asigurari a avut in primul semestru un profit inainte de impozitare de 7,4 milioane de lei, potrivit standardelor IFRS, cu 34% mai mare fata de cel obtinut in perioada similara a anului trecut, iar veniturile din prime au stagnat la 460,2 milioane de lei.
In primele sase luni ale anului trecut, compania de asigurari a avut un profit de 5,5 milioane de lei.
Veniturile din primele aferente politelor contractate de persoanele fizice au crescut cu circa 14% in intervalul ianuarie-iunie, la peste 160 milioane de lei, iar politele contractate de companii, exclusiv leasing, au generat venituri de circa 220 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decat in primele sase luni ale anului trecut.
Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au fost de 407,1 milioane de lei, nivel apropiat de cel consemnat in acelasi interval din 2011, de 409,7 milioane de lei, a anuntat, miercuri, Allianz-Tiriac Asigurari.
Politele Casco au avut o pondere de 48% in totalul veniturilor, cele property - 22%, iar RCA - 21%. Asigurarile de sanatate au generat prime brute subscrise de peste 7,2 milioane de lei, in urcare cu 23%, iar asigurarile de raspundere civila generala au inregistrat un avans al primelor subscrise de 18%, la peste 18 milioane de lei.
Totodata, primele brute subscrise la politele RCA au fost de 88 milioane de lei, in crestere cu 9%, avans sustinut de politele individuale, care au generat venituri mai mari cu 30% fata de primul semestru al anului trecut.
Pe de alta parte, subscrierile la politele Casco s-au redus cu 7%, la 195 milioane de lei, din cauza portofoliului de leasing, unde numarul contractelor ajunse la scadenta este mai mare decat cel al politelor Casco noi incheiate de firmele de leasing partenere. Totusi, asigurarile Casco non-leasing au inregistrat un avans de 5% in primul semestru, crestere sustinuta de sporirea vanzarilor catre persoanelor fizice cu 15%.
La politele de tip property, veniturile au stagnat la circa 91 milioane de lei, o treime dintre acestea reprezentand asigurari de locuinte. Pe segmentul asigurarilor de viata, primele subscrise au totalizat 53,1 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de primele sase luni din 2011, cand volumul a fost de 50,6 milioane de lei. Numarul de polite individuale de asigurari de viata emise in primul semestru a fost cu circa 10% mai mare decat perioada similara a anului trecut.
Structura portofoliului de asigurari de viata ramane echilibrata, politele traditionale generand 54% din primele brute subscrise, iar restul de 46% reprezinta vanzari de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala (index sau unit-linked).