Transelectrica a anuntat, vineri, ca "din cauza deficitului de energie electrica" din Sistemul Energetic National-SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbune, paaura si gaze naturale), in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export.

Compania a mai anuntat, ca, de asemenea, nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a SEN, astfel ca Transelectrica SA este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale.

"In cadrul intalnirii de lucru ce a avut loc in seara zilei de 13 februarie la Palatul Victoria, premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA. Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a dispus revocarea directorului general al CN Transelectrica SA", a anuntat, ieri, Ministreul Economiei, intr-un comunicat.

Traian Basescu a declarat, luni, ca este exclusa intreruperea livrarii energiei catre populatie, mentionand, de asemenea, posibilitatea ca Guvernul sa decida in legatura cu sistarea exporturilor energetice.

Presedintele a spus ca doreste sa faca o "clarificare generata de un comunicat al Ministerului Economiei sau alta structura responsabila de situatia energetica a tarii".

Pe de alta parte, in sedinta de Guvern de astazi, membrii Cabinetului vor analiza hotararea care permite companiei Transelectrica sa limiteze sau sisteze temporar livrarile de energie electrica la export, aratand ca astfel nu vor exista probleme in alimentarea cu energie electrica a populatiei si a consumatorilor industriali interni.

Basescu: Este exclusa intreruperea livrarii energiei electrice catre populatie. Se va sista orice export pana la revenirea la parametri normali

Reuters: Autoritatile romane au intarziat vanzarea "argintariei familiei", companiile de stat, de teama sa nu le afecteze popularitatea inaintea alegerilor