Preturile productiei industriale au scazut in luna martie atat pe piata interna (-0,2%), cat si pe piata externa (-0,7%).  Comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale din industria energetica si industria bunurilor de capital au inregistrat scaderi cu 1,0%, respectiv cu 0,8%. 

In cazul celorlalte trei mari grupe industriale s-au inregistrat cresteri marginale ale preturilor, dupa cum urmeaza: la grupa bunurilor de folosinta indelungata si cea a bunurilor intermediare cresterea a fost de +0,2%, iar la grupa industria bunurilor de uz curent cresterea a fost de numai +0,1%. 

Fata de luna martie 2012, preturile productiei industriale au fost mai mari cu 4,5%, cu 1,4 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 2,7 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa. 

Preturile bunurilor de uz curent si produselor energetice s-au plasat peste nivelul de 4,5%, inregistrat pentru total industrie.  In ultimele 12 luni pana in martie, preturile productiei industriale au crescut semnificativ la bunurile de uz curent si la produsele energetice, cu 7,8% si respectiv cu 6,1%.  Celelalte mari grupe industriale au inregistrat cresteri de pret sub nivelul mediu estimat pe total industrie. Astfel, atat preturile bunurilor de capital cat si preturile bunurilor de folosinta indelungata au crescut cu 2,7%, in timp ce bunurile intermediare au fost tranzactionate la un pret mai mare cu 2,2%.