In luna noiembrie 2011, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 2,2%, ca urmare a cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+10,2%) si a industriei prelucratoare (+1,3%). Industria extractiva a scazut cu 0,7%, informeaza Mediafax.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria energetica (+5,9%), industria bunurilor de uz curent (+4,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,6%) si industria bunurilor de capital (+2,9%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 2,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna octombrie cu 0,3%, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,8%). Industria prelucratoare si industria extractiva au scazut cu 0,1%, respectiv cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de uz curent (+1,0%), industria bunurilor de capital (+0,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata si industria energetica (+0,8% fiecare). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 0,6%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,3%, respectiv cu 3,2%.

Cea mai mare crestere bruta a fost intregistrata la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+14,0%), urmata de industria prelucratoare (+3,4%). Industria extractiva a scazut cu 1,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (+9,3%), in industria bunurilor de capital (+8,2%) si in industria bunurilor intermediare (+3,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 6,7%, respectiv cu 2,9%.

Cresterea de 3,2% serie ajustata a fost sustinuta de toate cele trei sectoare industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 14,5%, industria prelucratoare cu 2,0%, iar industria extractiva cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria energetica (+9,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%) si industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 7,3%, respectiv cu 3,6% .

In primele 11 luni din 2011, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 6,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%.

Cresterea in serie bruta s-a datorat tuturor sectoarelor industriale: industria prelucratoare a crescut cu 6,4%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 6,3%, iar industria extractiva cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+11,1%), in industria bunurilor de capital (+6,6%), in industria energetica (+4,8%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,8%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,1%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost de asemenea sustinuta de cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (+6,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+6,2%) si industria extractiva (+4,8%).

Pe marile grupe industriale au fost inregistrate urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+11,2%), industria bunurilor de capital (+7,7%), industria energetica (+4,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,0%) si industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Cifra de afaceri in industrie a crescut cu 9,6% in noiembrie si cu 16,6% la 11 luni

Cifra de afaceri din industrie continua sa creasca in noiembrie, chiar daca intr-un ritm mai putin sustinut, inregistrand un avans de 1,1% fata de octombrie si 9,6% comparativ cu luna corespunzatoare din 2010, ceea ce face ca datele consolidate la 11 luni sa indice o majorare de 16,6%.

Cifra de afaceri din industrie, in luna noiembrie 2011 comparativ cu luna precedenta, a crescut pe total industrie cu 1,1%, datorita cresterilor din industria extractiva (+1,6%) si din industria prelucratoare (+1,0%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,0%) si in industria bunurilor de capital (+6,2%). Scǎderi s-au inregistrat in industria energetica (-5,7%) si industria bunurilor intermediare (-1,1%). Industria bunurilor de uz curent a rǎmas neschimbatǎ.

Cifra de afaceri din industrie, in luna noiembrie 2011, fata de luna noiembrie 2010, a crescut pe ansamblu cu 9,6%, datorita cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (+10,3%). Industria extractivǎ a acǎzut cu 5,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de capital (+12,5%), industria bunurilor intermediare (+10,6%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%), industria energetica (+4,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,4%).

In primele 11 luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 16,6%, datorita cresterilor din industria prelucratoare (+17,0%) si industria extractiva (+6,7%).
Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+25,8%), industria bunurilor intermediare (+22,1%), industria bunurilor de capital (+15,9%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,8%).

Comenzile noi din industrie se mentin pe crestere consistenta, desi intr-un ritm usor mai lent

Comenzile noi din industrie au crescut in noiembrie cu 5,7% fata de octombrie si cu 9,2% comparativ cu noiembrie 2010, astfel ca pe primele 11 luni se inregistreaza o majorare a comenzilor cu aproape 15%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Comenzile noi din industrie au crescut cu 5,7% fata de cele din octombrie, datorita cresterilor inregistrate la industria bunurilor intermediare (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,3%). Industria bunurilor de capital a scǎzut cu 0,2%.

Comparativ cu luna corespunzatoare din 2010, comenzile noi au crescut pe ansamblu cu 9,2%, cele mai numeroase regasindu-se in industria bunurilor intermediare (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+10,6%), industria bunurilor de capital (+6,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a scǎzut cu 6,5%.

In primele 11 luni din 2011, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 14,9%, datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (+19,7%), industria bunurilor de capital (+13,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,2%) si industria bunurilor de uz curent (+8,4%).