Bugetul presedintelui Jacob Zuma a crescut de la 8 milioane de ranzi (aproximativ 1 milion de dolari), pe vremea lui Thabo Mbeki, la 15,5 milioane de ranzi (aproape 2 milioane de dolari) in prezent.

Si asta pentru ca Zuma... are multe sotii si mai multi copii. Cea de-a 20-a odrasla i s-a nascut in octombrie 2009, cand presedintele avea deja 67 de ani. Pe langa toate acestea, legea e de partea sa: fiecare sotie are dreptul la asistenti personali, telefoane mobile, calculatoare si "diurne" de calatorie.

In plus, copiii sefului statului primesc bani de la stat pentru a se intretine pana la 27 de ani, cu o singura conditie: sa fie studenti si necasatoriti.

Jacob Zuma a intrat in vizorul presei dupa ce "a uitat", pentru cateva luni, sa-si declare averea. La inceputul acestei saptamani Zuma si-a depus, in sfarsit, declaratia de "interese si cadouri", care nu a fost facuta publica.

Totusi, surse apropiate administratiei prezidentiale au dezvaluit presei ca pe lista presedintelui apareau "robe albastre de matase", "cearsafuri" si "ochelari de soare", pare-se un cadou de la prim-ministrul italian Silvio Berlusconi.

Mai mult decat atat, se pare ca cea de-a doua sotie a presedintelui Zuma, Nompumelelo Ntuli-Zuma, locuieste intr-o vila cu opt camere, apartinand unor oameni de afaceri, pentru care nu plateste chirie.