"Noi acum asteptam aceste doua avize. Cererile au fost depuse de catre SIF Banat-Crisana, nu de noi. Noi am furnizat date, am dat toate documentele care ni s-au cerut. Nu stiu cand au fost depuse. Cele doua SIF-uri luate la un loc, pe piata fondurilor de investitii nu reprezinta 40%, care ar fi pragul pe care pe o piata relevanta ar trebui sa se ia masuri considerate de catre Consiliul Concurentei. Nici in portofoliile celor doua SIF-uri nu exista societati controlate care sa fie atat de mari intr-un domeniu ca separat sau impreuna sa ajunga aproape de un prag de relevanta din punctul de vedere al Concurentei. De la ASF ne asteptam sa intre, deocamdata ei sunt ocupati cu pornirea (...) In luna iunie exista posibilitatea ca sa se o tina avizele" a afirmat Szel. 

Ulterior obtinerii avizelor, in decurs de cateva zile ar urma sa se faca plata actiunilor si transferul acestora. 

"Daca vor cere noi acte, probabil discutiile se vor prelungi", a adaugat Szel. 

El a mentionat ca au existat discutii cu privire la participarea SIF Muntenia alaturi de SIF Banat-Crisana si alte SIF-uri si  investitori la privatizarea Postei Romane. 

"De la anuntarea intelegerii privind preluarea am inceput sa ne facem planuri pentru investitii impreuna cu SIF Banat-Crisana (...) Grupul care controleaza SIF Banat-Crisana si care va prelua indirect controlul SIF Muntenia a dovedit ca are o viziune mai larga si pe termen mai lung. SIF Muntenia va continua aceeasi politica", a afirmat fostul presedinte CA si director general al Muntenia Invest, Petre Szel. 

SIF Banat-Crisana a anuntat la finalul lunii martie ca vrea sa participe la privatizarea Postei Romane, intr-un consortiu alaturi de alti ofertanti, iar daca va castiga licitatia intentioneaza sa listeze compania la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). 

Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei Romane pot depune ofertele pana marti, 28 mai.

Szel mai spus ca SIF Muntenia va continua investitiile incepute si aflate in derulare, insa in ceea ce priveste altele noi nu a dat detalii cu privire la companiile vizate. 

Totodata, fostul sef al Muntenia Invest a mentionat ca dupa preluarea controlului de catre SIF Banat-Crisana, conducerea SAI ar putea fi schimbata. Totusi el crede ca noul presedinte CA-director general, Gabriel Filimon, si o parte din actualul management vor ramane pentru o perioada in functiile de conducere alaturi de persoane numite de SIF Banat-Crisana. 

El a mai afirmat ca SIF Muntenia a vandut in perioada noiembrie-decembrie 2012 aproape 0,5% din actiunile Erste, jumatate din pachetul detinut, iar in prima parte a acestui an a vandut sub 0,5% din titurile BRD. 

"Am profitat anul acesta de cresterea actiunilor BRD, iar anul trecut de cresterea actiunilor Erste (...) Acesti bani acumulati anul trecut si anul acesta nu i-am distribuit. Banii ne acopera dividendele pe care le avem de platit si vom intra in acest parteneriat de investire neneglijabila", a mai spus Szel.

Petre Pavel Szel a fost inlocuit la inceputul acestei saptamani din functiile de conducere a Muntenia Invest, la finele mandatului, in locul acestuia fiind numit directorul executiv, Gabriel Filimon. Szel a condus Muntenia Invest timp de opt ani.