Premierul Victor Ponta sustine ca pretul benzinei nu va creste in urma maririi accizei la carburanti, deoarece pretul combustibilului va scadea semnificativ pe bursele mondiale, iar Guvernul va discuta si alte "posibilitati fiscale" cu producatorii, astfel incat sa fie atenuat orice impact.

"Nu va creste pentru ca avem un context economic favorabil, in care pe bursele mondiale pretul combustibilului va scadea in mod semnificativ si, atunci, eu cred ca impactul pentru cetatean nu va exista. In plus, avem alte posibilitati fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chitoiu si pe care le vom discuta cu companiile producatoare in asa fel incat sa putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred ca impactul asupra populatiei nu va fi", a spus Victor Ponta, transmite Mediafax.

Si ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, joi, ca prognozele specialistilor arata ca pretul international al titeiului va continua sa scada, el precizand ca, in consecinta, impactul eventual al cresterii accizei la carburanti va fi compensat de aceast scadere. 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 daca nu se va renunta la cresterea accizei la combustil, propusa de Guvern, evocand si posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constitutionala.