"In cateva zile va fi gata si vom da drumul circulatiei. Si eu imi doresc, la fel ca si cetatenii de aici, si imi pare rau ca a mai durat ceva timp, insa pasajul nu a fost amanat pentru ca a vrut Oprescu. Dupa patru luni de iarna era o nebunie sa dam drumul fara a finaliza toate lucrarile", a spus primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu a declarat ca pasajul va fi monitorizat si va intra in reteaua de management a traficului, camere de supraveghere urmand sa fie instalate atat la intersectia cu strada Nicolae Caramfil, cat si la celelalte intersectii de intrare si iesire de pe pod. 

La deschiderea circulatiei in intersectia Soseaua Pipera cu strada Nicolae Caramfir se va opta, pentru inceput, pentru intersectia semaforizata in trei timpi.  "In prezent se lucreaza la nivelul solului pentru a reintregi strada, se fac ultimele racorduri, se monteaza semnele de circulatie, iar gurile de canal sunt aduse la nivelul asfaltului", a precizat Madalin Dumitru, directorul Directiei Sistematizare, Circulatie si Transport din Primaria Capitalei, care a explicat ca proiectul nu este intarziat din punctul de vedere al constructorului, ci din cauza lucrarilor la utilitati aparute dupa inceperea lucrarilor. 

Intrebat daca lucrarile la retelele de utilitati nu au fost prevazute in proiect, reprezentantul municipalitatii a raspuns ca "de o parte se stia, de o parte nu" aratand ca au fost convocati toti detinatorii de utilitati pentru efectuarea tuturor lucrarilor de acest gen, o parte din aceste lucrari fiind facute pe cheltuiala proprie. 

"Urmarim ca in Bucuresti sa nu mai spargem strada dupa reabilitare. Nu puteam sa trecem peste retelele de utilitati cu asfaltul, urmand sa ne intoarcem pentru a rezolva utilitatile", a explicat Madalin Dumitru. 

El a precizat ca durata lucrarilor a fost de un an si jumatate, termenul initial de finalizare a fost Luna octombrie 2011, costul total al lucrarilor fiind de 140 de milioane de lei. 

Circulatia pe locala nord-estica a pasajului Pipera din Bucuresti, intre strada Barbu Vacarescu si inceputul rampei estice a pasajului, este inchisa incepand de sambata si pana miercuri, 25 aprilie.  Primaria Capitalei anunta, saptamana trecuta, ca restrictia a fost impusa in scopul realizarii unor lucrari la pasajul denivelat superior.  Din cauza devierii circulatiei, traficul este aglormerat pe Soseaua Petricani si pe traseul Pipera - Tunari - strada Erou Iancu Nicolae.