Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca pana lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie sa faca nominalizarile pentru functiile de membru in Consiliile de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi, SRR, pentru presedintele SRTV si pentru un membru al ASF, in urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Potrivit lui Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc sedinta de plen reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, cele sase locuri libere in Consiliul de Administratie al Curtii de Conturi, presedintele Televiziunii Romane si Consiliul de Administratie al Societatii de Radiodifuziune, precum si un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant dupa ce Victor Ciorbea a preluat functia de Avocat al Poporului.

Surse politice, citate de Mediafax, declarau saptamana trecuta ca PSD ii va desemna in noul CA al BNR pe actualii membri Florin Georgescu, Marin Dinu si Nicolae Danila, in timp ce UDMR o va sustine pe Agnes Nagy.

Acestea au precizat ca al noualea membru, respectiv guvernatorul, nu va fi desemnat de nicio formatiune, astfel incat Mugur Isarescu, in cazul in care isi va depune CV-ul pentru un nou mandat, va fi sustinut de toate partidele politice parlamentare.

Liderul deputatilor liberali, George Scutaru, a declarat marti ca PNL a avut pana acum doua posturi si dupa repartizarea din aceasta saptamana a ramas cu o singura pozitie, Bogdan Olteanu depunandu-si deja CV pentru un nou mandat.

CA al BNR este format din noua membri, respectiv un guvernator, un prim-viceguvernator, doi viceguvernatori si cinci membri. Pe langa cei amintiti, din CA mai fac parte Cristian Popa (vicerguvernator), Napoleon Pop (membru din partea PNL) si Virgiliu Stoenescu (membru).