"Actualul pachet legislativ, ordonanta, asa cu ea a fost emisa, este corecta, inteleg ca totusi in comisie se depun amendamente de o parte si de alta. Va trebui sa vad ce ajunge la mine. Ordonanta, dupa parerea mea, a fost corecta, daca a pacatuit prin ceva, printr-o oarecare lipsa de claritate, ceea ce a permis bancilor o interpretare in favoarea lor, iar acest lucru trebuie corectat", a spus seful statului, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Intrebat daca va promulga ordonanta 50, Basescu a precizat ca asteapta ca acesta sa ajunga pe biroul sau.

"Pana nu este analizata, nu ma pot pronunta, dar, in orice caz, voi incerca sa tin un echilibru intre interesul cetatenilor care au luat credite si interesul de a avea un sistem bancar sanatos. Voi tine acest echilibru, indiferent de cine s-ar supara, bancile sau beneficiarii de credite", a mentionat Traian Basescu.

Presedintele a adaugat, pe de alta parte, ca nu este permis ca bancile sa impinga toata nesabuinta lor din perioada in care dadeau credite cu buletinul "in spinarea celor care au credite" si ca riscul trebuie impartit.

Basescu a adaugat ca bancile au exces de lichiditate si trebuie sa-si revizuiasca politica de creditare.

"In momentul de fata este un exces de lichiditate pe piata in conditiile in care bancile totusi nu crediteaza asa cum ne-am dori economia, iar populatia este extrem de reticenta sa mai ia credite. (...) Bancile au uitat acum si apelurile guvernatorului Bancii Nationale si apelurile mele din perioada in care dadeau credite cu buletinul. Au uitat iar acum se uita in traista si constata ca tot mai multe credite au devenit neperformante, ori prudenta lor este de inteles acum, slava Domnului ca au devenit mai prudenti", a afirmat Basescu.