Sute de mii de oameni au crezut in noroc, au trimis bani in cont si s-au asezat la masa virtuala, pe unul dintre cele mai mari site-uri de de profil: Full Tilt Poker. Printre ei si 2.000 de romani.

Ciprian Hrisca, impatimit de poker, ne face o demonstratie, insa pe alt site. Full Tilt Poker, pe care a reusit sa castige aproape 50.000 de dolari intr-un un turneu important este blocat. I-a castigat, dar nu i-a scos la timp, asa ca i-a pierdut.

La fel au patit si ceilalti romani, care ar avea in conturile site-ului un milion de dolari, spune Asociatia Cazinourilor. Potrivit FBI, Full Tilt nu era o companie legala de poker, ci o schema piramidala globala, iar banii ar fi fost cheltuiti pentru plata bonusurilor consiliului de administratie.

Administratorii site-ului resping acuzatiile si anunta ca "au angajat un consilier financiar, care ii va ajuta sa faca o infuzie de lichiditati pentru a returna banii".

Full Tilt Poker "a escrocat jucatorii, facandu-i sa creada ca sumele pe care ei le depuneau pentru acest joc online se aflau in siguranta si erau disponibile in orice moment", a declarat intr-un comunicat Preet Bharara de la biroul Procuraturii din Manhattan. 

Bonusuri membrilor consiliului de administratie si a actionarilor, in valoare de peste 440 de milioane de dolari, au inceput sa fie date din aprilie 2007.

Jucatori celebri de poker care se conectau pe acest site, precum campionii Howard Lederer si Christopher Ferguson, au "golit buzunarele celor mai fideli jucatori, mintindu-i atat pe ei, cat si pe ceilalti oameni din societate, in legatura cu siguranta banilor depusi", a explicat Preet Bharara. 

"Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabila schema Ponzi", a adaugat el, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finantelor, Bernard Madoff, o condamnare de 150 de ani de inchisoare. 

Pariurile pe internet sunt ilegale in Statele Unite incepand din 2006, dar industria pokerului online a ramas infloritoare, folosindu-se de toate mijloacele de care dispune pentru a evita legea, alegand, mai ales, sa se mute in afara tarii. 

Organizatia Mondiala a Comertului a condamnat restrictiile comerciale impuse organismelor bancare, iar anumiti senatori americani si-ar dori ca pariurile online sa fie legalizate.