Rezulta asadar o avere lichida de peste un milion de euro, la care se adauga proprietatile imobiliare mai greu de evaluat. 

Misterul legat de salariul unui trezorier de banca mare ramane intact, Sporis invocand clauza de confidentialitate din contractul de munca pentru a nu-si publica veniturile salariale pe 2011.

Cu siguranta castigul de la Raiffeisen nu se compara cu salariul de secretar de stat - Bogdan Dragoi, predecesorul sau, a incasat in 2011 circa 58.000 de lei, insa functiile adiacente de la CEC, Eximbank si AVAS care vin la pachet cu functia compenseaza diferenta.

Numai de la CEC, Dragoi a incasat anul trecut circa 105.000 euro ca membru in consiliul de administratie. 

Odata cu numirea ca secretar de stat responsabil cu managementul datoriei publice, Sporis a preluat conducerea Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari de la Eximbank, post care i-a adus anul trecut lui Dragoi, actualul ministru de finante, un venit de peste 50.000 de euro. Sporis urmeaza sa intre si in consiliul de administrat ie al celeilalte banci de stat, CEC Bank, insa acolo procedurile dureaza mai mult, fiind necesara si aprobarea BNR.

Cititi intregul articol pe www.zf.ro