"Economia romaneasca este acum mult mai matura, prezinta semne de crestere economica, programul cu FMI a avut un impact pozitiv", a spus Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata sambata la Pro TV.

El mai arata ca Romania ramane a doua piata european, dupa numarul de locuitori, si toate semnele arata o crestere economica de 2-2,5% anul viitor.

In ceea ce priveste sectoarele care vor impulsiona avansul economiei, el enumera serviciile, industria si agricultura, tinand cont totusi si de volatilitatea acestui sector.

Bugetul pe 2012 va fi construit pe un deficit bugetar de 1,9% din PIB si o crestere economica de 2%, potrivit autoritatilor romane.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca estimarea de crestere economica pentru anul viitor se plaseaza intre 1,7% si 2,7%.

Proiectia Guvernului pentru acest an indica un avans al PIB de 1,5%.

Seful statului a afirmat dupa o intalnire cu delegatia FMI, BM si CE, ca este de parere ca in acest an cresterea economica va trece de 2%, ramanand insa de vazut datele care vor fi inregistrate in ultimul trimestru.
 

Citeste si

Masini nevazute pe sosele. 8 prototipuri pe care producatorii auto le-au pastrat doar pentru ei GALERIE FOTO