Reprezentantii statului in AGA de la cele doua banci primeau pentru fiecare sedinta o indemnizatie echivalenta cu 25% din remuneratia presedintelui institutiei de credit, iar de regula se convoca AGA aproape in fiecare luna. 

Ordinele emise de Ioana Petrescu prevad posibilitatea aprobarii unei a doua sedinte AGA remunerate in ultimele sase luni ale anului, dar numai daca exista motive intemeiate. 

Potrivit unor surse din MFP, economiile pentru cele doua banci insumeaza circa 500.000 de euro, daca este luat in calcul costul total cu indemnizatiile, incluzand contributiile si taxele aferente, si o medie de 12 AGA pe an. 

Fostul ministru al Finantelor Publice Florin Georgescu limitase participarea la un reprezentat din partea Finantelor la fiecare dintre cele doua banci, precum si un numar redus de sedinte, dar ordinul a fost revocat de succesorul sau, liberalul Daniel Chitoiu, care a revenit la trei reprezentanti si fara limitarea sedintelor AGA. 

Premierul Victor Ponta a declarat, acum trei saptamani, ca propunerea pentru numirea lui Enache Jiru la conducerea CEC Bank a fost inaintata de ministrul Finantelor la inceputul lunii aprilie si asteapta avizul directorului general al Directiei Supraveghere din Banca Nationala, Nicolae Cinteza.  In replica, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca, potrivit legii societatilor comerciale, Ministerul Finantelor trebuie mai intai sa numeasca intreg Consiliul de Supraveghere al CEC Bank, iar acesta va desemna directorul general al bancii. 

Ioana Petrescu a evitat joi, la o conferinta de presa, sa raspunda cate salarii compensatorii ar fi trebuit sa primeasca presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, daca ar fi fost schimbat din functie inainte de incheierea mandatului.