"Avem in vedere infiintarea unei comisii care va analiza o posibila preluare a operatorului UPC de catre cei de la RCS&RDS", a declarat pentru incont.ro ministrul Comunicatiilor.

Valerian Vreme spune ca responsabilitatea primara apartine Consiliului Concurentei. "Aceasta institutie trebuie sa sesiseze in cazul unei eventuale preluari, noi vom asigura asistenta in cauza unei eventuale preluari", arata ministrul.

Operatorul de telecomunicatii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, 41 de ani, este la un pas de a-si cumpara rivalul UPC, fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piata de cablu intr-o tranzactie care s-ar ridica in jurul a 300 de milioane de dolari.

Conform unor surse de pe piata, Teszari - care detine 43% din RCS&RDS - este in proces de selectie a bancii de investitie care trebuie sa-i asigure finantarea pentru aceasta tranzactie care daca s-ar realiza, ar schimba fundamental toata piata telecom romaneasca, care este extrem de fragmentata si cu o concurenta acerba.