Acestea nu sunt primele cazuri ale unor copii supradotati. Revista The Week a intocmit un top al micilor genii, care au un IQ mai mare decat cel ce a creat teoria relativitatii.

1. Fabiola Mann, 15 ani, IQ de 162

Fabiola, care s-a nascut in Goa, India, dar traieste in prezent in Marea Britanie, si-a implorat parintii sa plateasca taxa pentru a putea sustine testul Mensa. Potrivit Forbes, fata de 15 ani ia lectii de karate, asculta muzica clasica si isi petrece timpul liber cantand la pian si jucand sah.

2. Olivia Manning, 12 ani, IQ de 162

Cu o capacitate extraordinara de invatare, Olivia a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a retine replicile din piesa de teatru Macbeth. Dar pana si ea a fost surprinsa cand a vazut ca a obtinut un scor al IQ-ului mai mare decat Stephen Hawking, Bill Gates si chiar Einstein.

3. Jacob Barnett, 12 ani, IQ 170

La varsta de doi ani, Jacob a fost diagosticat cu sindromul Asperger (tulburare comportamentala legata de autism). Se pare insa ca baiatul era doar mai dezvoltat intelectual decat altii de aceeasi varsta. El isi doreste acum sa devina profesor universitar si sa faca din matematica o materie pe intelesul tuturor.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.