Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a dat publicitatii, vineri, un tabel continand "veniturile salariale nete achitate angajatilor din structura centrala a ministerului" pentru luna aprilie. VEZI AICI LISTA COMPLETA A SALARIILOR DIN MAI!

Conform tabelului, care nu contine numele, ci doar statutul celor 1.412 angajati ai "structurii centrale" a MAI, un "civil" a primit, in aprilie, un salariu net de 13.232 de lei, in timp ce ministrul a incasat 5.361 de lei.

Trei dintre cei sase secretari de stat ai institutiei au luat si ei mai multi bani decat ministrul, doi dintre acestia primind chiar de doua ori mai mult decat Vasile Blaga. Salariile celor trei secretari de stat care castiga mai bine decat seful lor au fost, in aprilie, de 11.188, 10.832 si respectiv, 8.125 de lei.

Unul dintre cei doi subsecretari de stat din MAI a incasat si el, in aprilie, de aproape doua ori mai mult decat Vasile Blaga, primind 9.415 lei.

Ministrul a fost depasit la incasari in aprilie si de un "director cabinet demnitar", care a primit 7.976 de lei, dar si de un "consilier la cabinetul demnitarului, care a primit 5.798 de lei.

Secretarul general al MAI a castigat in aprilie aproape cat ministrul, insa cei doi adjuncti ai secretarului general au luat mult mai multi bani chiar decat ministrul insusi, unul primind 7.340 de lei iar celalalt de doua ori mai mult ca Vasile Blaga, respectiv 10.580 de lei.

Cinci din cei sase directori generali din MAI au castigat si ei cate un salariu de aproape doua ori mai mare decat cel al ministrului, salariul net al fiecaruia dintre cei cinci cifrandu-se in jurul valorii de 10.000-11.000 de lei.

Blaga este depasit ca venituri si de sapte din cei opt directori generali adjuncti din ministerul pe care-l conduce, acestia incasand, in aprilie, sume de aproape 7.000, 9.000 sau chiar 10.000 de lei.

O persoana care ocupa functia de "imputernicit al directorului general adjunct" a castigat si ea cu circa 2.000 de lei mai mult decat insusi ministrul.

Conform statisticii cu salariile celor 1.412 angajati ai "structurii centrale" din MAI, salarii mai mari ca Blaga au primit, in aprilie, si alti zeci de angajati MAI care sunt fie sefi de serviciu, sefi de birou, ofiteri sau "civili".