Perla expozitiei este un Eurocopter care ii apartine Adinei, fata miliardarului Ioan Niculae. Unul dintre cei mai bogati romani a dat 11 milioane de euro pe aparat, care poate fi inchiriat pentru 1200 de euro ora.

"Are optiuni poate mai multe decat are un avion de transport pasageri mare. in caz de urgenta poate sa aterizeze si pe apa", a explicat Octavian Pita, pilotul elicopterului.

Este atat de bine antifonat, incat in zbor nu se aude zgomotul. Elicopterul este de fapt o limuzina aeriana conceputa pentru a oferi tot confortul pasagerilor. Sistemul inteligent opreste muzica ambientala cand un pasager incepe sa vorbeasca.

Un avion Lear Jet cu sase locuri este recomandat celor care fac drumuri mai lungi. A fost cumparat la mana a doua, din Elvetia, de Carmen Adamescu, sotia milionarului Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Bucuresti. Un aparat nou costa 2 milioane de euro.

Domnul Babaca, un roman stabilit in Germania, a optat pentru un avion mai mic. A costat cat un Rolls Royce, iar motorul a fost construit initial pentru... masini. Poate fi alimentat cu motorina de la pompa. Motor cu 135 de cai putere. Viteza, 240 de km pe ora.

Din Germania pana in Romania avionul a consumat mai bine de 250 de litri de motorina. Cu alte cuvinte, drumul de cinci ore l-a costat pe domnul Babaca peste 300 de euro. Dar, in cazul avioanelor particulare, nu este singura cheltuiala.

Intretinerea unui asemenea avion ajunge si la 30.000 de euro pe an.