Veronica Raducanescu, directorul Directiei reglementare si autorizare din BNR, a afirmat ca din punctul de vedere al institutiei sale legea este "neoportuna", sustinand ca aceasta ar conduce la escaladarea riscului de neplata si ar avea un impact negativ asupra relansarii procesului de creditare.

Adoptat deja de Senat, proiectul a ajuns la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, dupa ce a primit aviz negativ de la Comisia de politica economica.

"Din ultimele discutii, am inteles ca proiectul a fost respins in comisia decidenta de la Camera si s-a luat hotararea sa nu fie promovat mai departe. Chiar si in cadrul discutiilor cu FMI a existat recomandarea sa lasam pentru mai tarziu aceasta initiativa legislativa", a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Citeste continuarea in Ziarul Financiar

Nu uita!

Duminica, de la ora 10:00, Cristian Leonte, Cristian Hostiuc (ZF) si Claudiu Pandaru (Gandul) ii vor avea invitati intr-o noua editie Dupa 20 de ani pe Arin Stanescu (avocat, practician insolventa, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor de Insolventa din Romania) si pe Mihai Rohan (om de afaceri, din 2000 director general al Carpatcement Holding S.A, conducand operatiunile grupului german HeidelbergCement in Romania).

Vom afla cum este afectat sectorul privat de criza, cum este afectat consumul si cum poate fi el totusi revitalizat. Dupa 20 de ani va aborda subiecte fierbinti in contextul crizei, cum ar fi piata imobiliara, falimentele sau problema insolventei.