Contractul pentru realizarea parcului a fost semnat joi de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, cu un reprezentant al firmei Art Peisaj. 

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca 98% din suma va fi asigurata de Fondul de Mediu, iar 2% de Consiliul Judetean Suceava, lucrarile urmand sa fie incheiate in 12 luni. 

Parcul de agrement se amenajeaza pe o suprafata de 2,5 hectare din curtea Spitalului Judetean Suceava si va cuprinde 2,6 kilometri de gard viu, 810 metri de alei cu piatra cubica, 30 de stalpi de iluminat cu trei brate si 82 de stalpi de iluminat cu un brat, banci, sistem de irigare a parcului, dar si o fantana arteziana. 

Intrebat care este rolul fantanii arteziene, directorul spitalului, Vasile Rambu, a spus ca "apa inseamna viata". "Cand mergem la spital mergem cu speranta ca ne facem bine, iar apa inseamna viata", a mai adaugat acesta.

Rambu a precizat ca parcul va fi cu caracter public si va putea fi utilizat de toti sucevenii. 

Directorul SJU Suceava a mai spus ca doreste ca in perioada urmatoare sa inceapa lucrarile de reabilitare termica exterioara a spitalului, fondurile necesare fiind de 5-6 milioane de lei, o parte din bani urmand sa fie alocati de MS, iar restul de la CJ si din fonduri proprii.