Astazi, la Bucuresti, au demarat intalnirile la nivel inalt dintre autoritati si specialistii FMI. Din prima zi de negocieri, ministrul finantelor vorbeste despre modificari in acordul semnat la inceputul anului trecut. Surprinzator, musafirii sunt oarecum multumiti de directia in care se indreapta economia noastra si avem toate sansele sa primim banii pana la sfarsitul lui februarie.

Delegatia FMI s-a intalnit cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si cu ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Specialistii Fondului vorbesc deja de o crestere economica mai mare de 1, 3%, pe care o estimau in urma cu cateva saptamani.

Mai mult, oficialii FMI au declarat ca vom lua cele peste 3 miliarde de euro pe care le asteptam, chiar daca tara noastra nu si-a indeplinit toate angajamentele stabilite pentru 2009.

Dincolo de aceste declaratii, 2010 va fi un an greu pentru oamenii de rand. Se vor face restructurari in mai toate companiile de stat si zeci de mii de bugetari vor ramane pe drumuri. Guvernul ia aceste masuri pentru a indeplini conditiile impuse prin acordurile cu FMI si Comisia Europeana.