"O schimbare de guvern in cadrul procedurilor constitutionale nu este un lucru de confort pentru piete. Orice schimbare politica majora si aici este vorba de o schimbare politica majora este un factor de stres pentru piete, dar poate fi asimilat si acomodat de catre piete si administrat de BNR daca se deruleaza intr-un cadru constitutional si este rapid. Pana acum nu vedem elemente vizibile de stres pe piete. Pana acum lucrurile sunt sub control. Si speram sa ramana asa", a spus Isarescu.

El a aratat anterior ca a "lucrat bine" in anul 2000 cu premierul desemnat, Razvan Ungureanu, pe vremea cind aceste era secretar de stat, iar Isarescu detinea portofoliul de premier.

Isarescu a precizat ca, potrivit legii, banca centrala lucreaza, si vrea sa lucreze bine, cu orice guvern pe care il da tara, prin proceduri constitutionale.

Intrebat daca banca centrala va reactiona in cazul in care situatia politica de deterioreaza, Isarescu a raspuns prompt: "Bineinteles, n-o sa stam intr-un observator sa ne uitam cum se deterioreaza lucrurile. N-am avut niciodata pozitia de a sta si de a viziona din prepeleac ce se intampla pe piete. Am intervenit si in momente mai putin necesare".

In scurtul raspuns privind numirea noului premier, Isarescu a facut in trei randuri referiri la constitutionalitate.

"N-am observat o influenta asupra cursului valutar dupa demisia Guvernului Boc. Totul este relativ stabil", a mai adaugat Isarescu.

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului se reunesc miercuri la 12.00 pentru a stabili calendarul legat de audierile si votul in plen privind noul Cabinet condus de Mihai Razvan Ungureanu.