"Am un salariu mai mare decat majoritatea romanilor si am reusit sa fac cateva economii in 2009, tinand cont de salariul pe care-l am, si impreuna cu sota am reusit sa pun deoparte putin. Daca vom putea sa facem asta si in 2010, vom vedea, ca dupa ce nu voi mai fi in aceste functii publice sa vad ce voi face cu aceste economii",  a explicat Boc.
  
El s-a laudat ca desi nimeni nu a crezut ca Guvernul va reusi sa inchida anul 2009 in tinta de deficit impusa de Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, de 7,3%, acest lucru s-a intamplat totusi.

“Iata ca desi au fost aceste greutati politice si economice, am incheiat sub tinta de deficit pe care am negociat-o cu organismele europene, ceea ce demonstreaza seriozitatea acestui Guvern si faptul ca a facut ceea ce trebuie pentru a evita derapajele sociale care s-au produs, de exemplu, in alte parti ale Europei si ale lumii”, a explicat Boc.

Premierul s-a referit si la reforma pensiilor, anuntand ca recalcularea va taia drastic pensiile de mii de euro, iar persoanele iesite la pensie abuziv pe caz de boala trebuie trimise la munca.

Boc a mai aratat ca planul Executicului este de a construi locuinte de serviciu la tara pentru ingineri, medici sau profesori pe principiul caselor parohiale si care ar putea fi folosite gratis.

In cadrul aceluiasi interviu, premierul a mai spus ca egalizarea varstei de pensionare pentru femei cu cea a barbatilor se va face pana in anul 2030 si doar in functie de evolutia sperantei de viata. Boc a dat, de asemenea, asigurari ca nicio pensie pentru care s-au platit contributii sociale nu va scadea, recalcularea vizand doar pensiile speciale.

Pe langa cei care primesc pensii speciale, premierul Emil Boc pare ca le-a pus insa gand rau si celor care sunt pensionati pe caz de boala. Nu tuturor, ci doar celor in cazul carora se dovedeste ca au obtinut pensia fraudulos. Guvernul intentioneaza sa inceapa un control la nivel national al tuturor celor care primesc pensie de invaliditate, in conditiile in care numarul acestora a crescut cu 50% in ultimii ani. Evaluarile ar putea fi filmate, pentru mai multa transparenta, a mai spus seful Executivului in interviul acordat Mediafax.

Cititi pe larg interviul acordat agentiei de presa pe www.mediafax.ro!
Tu ai facut economii in 2009? (41 voturi)
DA
26.83%
NU
73.17%