Potrivit studiului, cresterea veniturilor salariale ale angajatilor pe perioade determinate s-a oprit la jumatatea anului, din cauze macroeconomice, dupa ce in primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%.

"Angajatorii s-au repliat imediat ce au aparut primele zvonuri legate de cresterea TVA, prioritatile fiind mentinerea costurilor de productie, respectiv functionare, la acelasi nivel. Crescand nivelul taxarii, al fiscalitatii, fondul de salarii a fost mentinut la acelasi nivel ca inainte de cresterea TVA. Cel mai important insa este ca angajarile au continuat in acelasi ritm frenetic pe tot parcursul anului", a declarat Bogdan Florea, directorul general al companiei.

De asemenea, ca efect al cresterii TVA, valoarea primelor acordate angajatilor va fi mai redusa in acest an fata de anul 2009.

"Stim deja ca valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mica decat in 2009, insa vestea cea buna este ca vor fi prime. Angajatorii continua sa faca eforturi pentru a-si recompensa angajatii performanti", a spus Florea.

Trenkwalder are noua filiale in Romania si este detinuta de compania austriaca cu acelasi nume.