"Inaugurarea oficiala a academiei de fotbal va avea loc in vara anului 2011, iar investitia totala va fi de circa 12 milioane de euro", a declarat agentiei Mediafax Ciprian Mihai, ofiterul de presa al Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi".

Proiectul este amplasat in localitatea Ovidiu din judetul Constanta, pe un teren cu o suprafata de 6,9 hectare.

Potrivit lui Mihai, au fost construite deja opt suprafete de joc, dintre care patru de dimensiunea unui teren normal de fotbal (trei cu gazon normal si unul sintetic), un teren intermediar, cu gazon, si alte trei terenuri de dimensiuni mai mici.

"Acum se lucreaza la constructia corpurilor de birouri, a unui hotel cu 40 de camere si 120 de locuri, a unui restaurant, bazin de inot si sala de sport", a adaugat Mihai.

Academia, a carei constructie a inceput in luna martie a acestui an, are ca obiectiv dezvoltarea si perfectionarea copiilor si juniorilor pentru a deveni jucatori profesionisti de fotbal.

Scoala de fotbal, deschisa anul trecut, isi desfasoara activitatea in prezent pe mai multe terenuri inchiriate in Constanta si este organizata sub forma unui sistem piramidal, in functie de varsta copiilor. Fiecarui nivel ii corespund programe speciale de antrenamente si studii.