Votul a fost secret cu bile, insa la acesta au participat doar 199 de parlamentari, desi opozitia are 215 senatori si deputati, potrivit Mediafax.

In plus fata de acestia senatorul Mircea Geoana si deputatul Daniel Oajdea anuntasera ca voteaza in favoarea motiunii. Pentru adoptarea motiunii de cenzura erau necesare 234 de voturi favorabile.

In ceea ce priveste coalitia, parlamentarii PDL si UNPR au anuntat ca nu vor vota, in timp ce UDMR a precizat ca senatorii si deputatii sai vor vota impotriva.

Motiunea de cenzura intitulata "Dupa 22 de ani, democratia este in pericol" a fost depusa de USL ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe legea comasarii alegerilor.

Conform Constitutiei, Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Daca Guvernul nu a fost demis prin motiunea de cenzura, proiectul de lege prezentat se considera adoptat.