"Cred ca abia a inceput restructurarea. Sa nu uitam ca sistemul bancar, daca ne uitam la total, este neprofitabil sau are un profit foarte subtire. Ca atare trebuie gasite solutii de eficientizarea, produse si servicii noi, oferte tot mai insistente pentru produsele care nu reclama implicarea functionarului de ghiseu (...) Reducerea de personal va continua (...) Am vazut anul asta ca banci mari au redus numarul de personal, banci mici au inchis unitati, banci mari au inchis unitati", a spus Radu Ghetea la un seminar organizat de Alpha Bank, BNR si ARB, scrie Mediafax.

Seful ARB a aratat ca nu detine date la zi privind reducerile de personal din sistem sau a numarului de sucursale inchise, dar a aratat ca procesul abia a inceput, iar in 2013 ritmul va fi cel putin egal cu ceea ce s-a restructurat in acest an, daca nu mult mai agresiv.

"Daca vorbim de numarul de unitati, eu cred ca vom continua sa fie reduse, pentru ca nu se mai justifica mentinerea unora dintre ele, in special cele destinarte deservirii persoanelor fizice care doreau credite (...) Nu inseamna ca peste 2-3 ani, cand va aparea cerere de credite, nu vom putea asista la o inversare a procesului", a explicat Ghetea.

El a explicat ca in cazul CEC, banca pe care o conduce in calitate de presedinte, restructurarea a fost un proces foarte lung, care nu a tinut neaparat de criza, inceput acum 4-5 ani, perioada in care reteaua bancii a coborat de 1.415 unitati la aproximativ 1.150.