"Apar niste semne interesante, Romania reuseste sa se mentina pe plus. Eu cred ca daca ramanem in continuare pe plus va aparea imediat si o crestere a apetitului pentru creditare, mult asteptata de toata lumea, inclusiv de catre banci. Inclusiv noi (bancile - n.r.) asteptam sa incepem creditarea. Zice lumea «de ce nu incepeti?» Pai nu incepem pentru ca asteptam sa inceapa altcineva si se pare ca altcineva a inceput, acel cineva fiind economia, care a inceput sa creasca. Daca acest trend se va mentine, sunt convins ca din toamna vom vorbi de o revigorare a creditarii", a afirmat Radu Ghetea, la o conferinta pe tema sistemului bancar. 

El a precizat ca exista surse de creditare si expertiza in acest sens, iar bancile straine sunt inca interesate de aceasta piata, in timp ce institutiile de creditare locale si-au luat rolul in serios. 

Ghetea a mentionat ca bancile finanteaza cu preponderenta firmele locale, insa au inceput si multinationalele sa se intereseze de conditiile pe care le acorda bancile la creditare.  In primele trei luni, Produsul Intern Brut a crescut in termeni reali cu 0,5% fata de trimestrul IV din 2012, iar fata de ianuarie-martie 2012 s-a majorat cu 2,1% pe serie bruta.