Asta inseamna pentru consumatori nu numai o calitate slaba a energiei, dar si dezastre ce pot fi provocate din cauza supra-alimentarii retelelor.

In Sintesti, Ilfov, unii au contracte cu Enel, altii merg direct la stalpi. Oamenii au refacut legaturile si firul duce fix in curtea "beneficiarilor". Spre marea suparare a celor cu acte in regula.

Problema pleaca de la faptul ca multi nu au acte pentru casele in care stau si pe care le-au ridicat ilegal. Nu pot semna contracte cu societatea care distribuie energie pentru ca nu pot dovedi ca sunt proprietari. De ce nu se rezolva odata situatia? Pentru ca dureaza.

Jilava este un alt loc in care se fura cu kilowatt-ul. Oamenii sustin ca au incercat sa intre in legalitate, dar n-au reusit. Aceeasi poveste: locuintele nu au documente in regula.

Desi vorbim de furturi, societatea de distributie a energiei trimite in zona facturi pentru consum fraudulos. Ca aceasta, cu un total de 2.017 lei si ceva maruntis. Este evident ca nimeni nu le va plati vreodata. O recunosc chiar oficialii.

Probleme au si cu localitatile Vidra, Pantelimon ori Voluntari. Si nu de ieri, de azi. Anual, sunt intocmite aproximativ 180 de dosare penale privind savrasirea infractiunii de furt de energie electrica.

Furturile de enegie au ajuns sa reprezinte aproape un sfert din consumul de curent electric la nivel national. Judetele Hunedoara, Arad, Calarasi Giurgiu ori Constanta apar si ele pe lista neagra.