Dupa intalnirea cu FMI, Opozitia spune ca pana in partea a doua a anului nu se poate discuta de salarii mai mari.

"Cei de la FMI au spus foarte clar, daca acesti bani existau in buget, existau si acum o luna cand s-a facut bugetul, deci nu are niciun sens... Sigur, putem discuta in luna iunie, daca vor fi conditii extraordinare, daca va descoperi Guvernul niste bani undeva ascunsi, sigur putem discuta, dar pana in luna iunie nu", a explicat Victor Ponta, presedintele PSD.

Reducerea prognozei de crestere economica pentru 2012 va saraci si bugetul pe acest an.

"Cu alte cuvinte, Guvernul fie trebuie sa taie un miliard de lei, fie trebuie sa-si asume ca deficitul bugetar la noile nivele de crestere economica va urca cu inca 0,3%, ajungand la 2,4%. De la inceput am semnalat ca acest buget este neralist si iata ca semnele se arata mai devreme decat anticipasem", a spus Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL.

Inainte de intalnirea cu Fondul, cel desemnat sa negocieze cresterile de salarii este mai ponderat.

In privinta salariilor si a pensiilor, cunoasteti pozitia Guvernului. In acest moment, astazi, nu putem discuta despre majorari de salarii si pensii. Daca Romania nu face un pas inapoi, ramanem pe crestere economica si nu cadem in patima populismului, va fi posibil pe viitor. Cand? Vom sti atunci cand situatia ne va permite acest lucru”, a precizat premierul Emil Boc.

Concluziile misiunii FMI vor fi prezentate saptamana viitoare.